Vždycky jsem si říkala, jestli i obyčejná tráva potřebuje nějakou zahrádkářskou péči. Vždycky jsem měla za to, že se o to hradu a o trávník nikdo nemusí vůbec starat. Takhle mi to alespoň říkal můj dědeček, protože můj děda byl spíše takový, že se staral jenom o ovoce a zeleninu a také hlavně o brambory, protože vždycky jsme jich měli opravdu nejvíce ze všech celé vesnice. Jenomže po tom, když už dědeček neměl vůbec o práci zájem, protože už na to byl zdravotně docela dost špatně a nemohl také chodit nebo celkově pečovat o sady a trávník, tak řekl, že se o všechno musím starat já.

Přírodní sečení trávy.

Anebo se nebudu starat a všechno nechám tak, jak to je. Jenomže s tímhle jsem se nemohla samozřejmě smířit. Objednala jsem si kvalitního zahradníka, který mi řekl, že i tráva se musí skvěle udržovat a také mulčovat. Nikdy jsem o mulčování trávy předtím neslyšela. A víte vůbec, co je to mulčování travnatých ploch anebo prostě celé zahrady? Je to takový způsob sečení. Je to velice zajímavé, kde je rozdrcena tráva na malinké kousky. A tím se samozřejmě vytvoří tak zvaný mulč. A ten slouží potom jako přírodní kvalitní hnojivo. Takže se nemusíte bát, že byste používali na svou zahradu nějaké chemikálie nebo něco podobného.

O trávu již pečuji.

Přírodní mulč prostě skvělý a je to samozřejmě biologické. Může se také mulčovat samozřejmě traktorem. A na velké parcely tato firma využívá samozřejmě zmíněný traktor s mulčovačem a také na malé zahrady zase jednounápravový mulčovač. Pokud nevíte, co je to jednonápravový mulčovač, tak se podívejte na zmíněné webové stránky seceni-mulcovani.cz, kde je opravdu mnoho informací o tom, jak pečovat o zahradu anebo jak mulčovat zahrady. A mulčování trávy není tak úplně složité nebo také náročné, jak si mnoho lidí může myslet. Zkuste to a uvidíte sami, jak se vaší zahradě povede dobře a jak tráva bude zelenější.

Similar Posts