Říká vám něco jméno „Daniela Bošanská“? Je to bývalá hvězda československé moderní gymnastiky, která získala řadu medailí na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let. Měla přezdívku „Průšvihářka“ a mohli jste se o tom dočíst v některém časopisu tamní doby, například v Sedmičce pionýrů. Když se řekne „průšvih“, můžeme tím mít na mysli celou řadu jevů, a jedním z nich je i podceňování či zanedbávání revizí elektroinstalace v Praze (i kdekoli jinde).

elektrikářské nářadí

Zda zrovna paní Bošanská podceňovala elektroinstalaci ve svém domě, nevíme, podstatné však je, abyste ji nepodceňovali vy. S jakými průšvihy se tu můžete setkat, a co by vás mohlo v souvislosti s tím potkat?

Instalace elektrotechnických prvků po svém – někteří kutilové jsou schopni konkurovat elektrikářům a vyzkoušet si své schopnosti různými instalacemi v bytech a rodinných domech či rekreačních nemovitostech. Někdy se to podařit může, ovšem ne vždy a ne všude. Především tu jde o značné riziko zásahu elektrickým proudem sebe i dalších osob a také nebezpečí vzniku požáru. Může se vám také stát, že elektrikář při revizi odhalí podobné jevy tam, kde před vámi nějaký kutil zasahoval a vy jste pak kupovali byt od něho.

nářadí elektrikáře

Přetížíte zásuvky – někteří lidé, zejména ti méně znalí této problematiky, jsou schopno navěsit na jednu prodlužovací šňůru v jedné zásuvce s pomocí rozdvojek i deset spotřebičů, a pak je všechny uvést do provozu naráz. Teoreticky je to velmi snadné, například zapnete pračku, současně s ní začnete žehlit již vypranou první várku prádla, ohřejete si vodu v rychlovarné konvici dětem na čaj, sobě připravíte kávu v kávovaru, budete sledovat pořad v televizi, spustíte odšťavňovač a toustovač, zahřejete se elektrickým topidlem a ještě si při tom posvítíte na práci halogenovým přenosným svítidlem. Elektrikář revize elektroinstalace cena v Praze vám poradí, jak spotřebiče v domácnosti efektivně a hlavně bezpečně používat.

Similar Posts